Als je de Android versie van de CallTiger app gebruikt, kan je in de app settings kiezen wanneer CallTiger de gesprekken moet afhandelen (Altijd, Nooit, Alleen bij internationale gesprekken, Eerst vragen). Zodra je je keuze hebt gemaakt, kan je gewoon je contactpersonen bellen zoals altijd (vanuit de native Android dialer) en CallTiger handelt het gesprek af volgens jouw voorkeur.
Als je de iPhone versie van de CallTiger app gebruikt, moet je de dialer in de CallTiger app gebruiken. Je bestaande lijst met contactpersonen kan je ook raadplegen vanuit de app zelf.